Међу малољетним преступницима у Бијељини и четири дјевојчице

Срна
Међу малољетним преступницима у Бијељини и четири дјевојчице

Бијељина - 18 малољетника које је Полицијска управа /ПУ/ Бијељина за пола године пријавила тужилаштвима због извршења кривичних дјела налазе се и четири дјевојчице, рекла је Срни портпарол ПУ Бијељина Александра Симојловић.

У прошлој години полиција је у Бијељини тужилаштву пријавила 34 малољетна починиоца кривичних дјела и сви су мушког пола, а међу њима је седам дјеце узраста до 14 година која су кривично неодговора лица, 16 малољетника до 16 година и 11 малољетника узраста од 16 до 18 година.

Они су починили 15 крађа у граду и четири тешке крађе, разбојништво, оштећење туђе ствари, али и наношење тешке тјелесне повреде и угрожавање сигурности.

По основу прекршаја полиција је током 2016. године евидентирала 33 малољетника у Бијељини.

У информацији о малољетничкој делинквенцији, која ће 21. јула бити разматрана у Скупштини града, наводи се да је Основни суд у Бијељини прошле године у кривичном реферату малољетницима изрекао једну заводску мјеру упућивања у васпитно-поправни дом, два укора, три васпитне мјере појачаног надзора органа социјалног старања и четири васпитне мјере појачаног надзора родитеља.

Малољетницима који су починили прекршаје изречена је једна условна осуда, двије мјере појачаног надзора органа социјалног старања и 29 укора, а ријеч је углавном о прекршајима из области саобраћаја и јавног реда и мира.

Центар за социјални рад Бијељина је у 2016. години регистровао 76 малољетника са различитим облицима девијантног понашања, од којих су њих 34 била и у сукобу са законом, а 17 их је починило прекршаје.

Кроз Дневни центар за дјецу у ризику у Бијељини је у истом периоду прошло 68 дјеце са друштвено неприхватљивим понашањем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана