Медицинарима нова зграда у Фочи, студентима наставна база

Р. Ђ.
Медицинарима нова зграда у Фочи, студентима наставна база

Фоча - У Фочи ће ускоро почети изградња новог објекта овдашњег Регионалног центра Института за јавно здравство РС, који ће бити и наставна база Медицинског факултета, најавио је директор Института Миодраг Марјановић који је јуче у Фочи потписао уговор о сарадњи са деканом Медицинског факултета Миланом Кулићем.

Марјановић каже да ће од овог пројекта вишеструку корист имати локална заједница и становништво, али и студенти Медицинског факултета.

- У Фочи имамо регионални центар који је један и од најстаријих у Српској, али су услови за рад лоши, недостаје и кадра, тако да је неопходно градити нову зграду са свом инфраструктуром и лабораторијама, која ће бити наставни центар за студенте факултета, нарочито из области јавног здравства - рекао је Марјановић.

Медицински факултет и Институт за јавно здравство у РС у наредном периоду реализоваће и заједничке пројекте који се односе за промоцију здравља становништва.

- Више је пројеката које имамо у плану да спроведемо, а добар дио њих везан је за промоцију здравља и превенцију обољења становништва Републике Српске, односно подизање свијести и едукација о начинима за унапређење здравља људи - рекао је Кулић.

Изградња нове зграде Регионалног центра Института за јавно здравство РС, која ће бити смјештена у кругу Универзитетске болнице Фоча и Медицинског факултета, требало би да почне у мају ове године.

Институт и Медицински факултет су у сарадњи са фочанским Домом здравља организовали предавање "Стоп раку грлића материце".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана