Mažoretkinje donijele duh Mediterana u Semberiju

Mažoretkinje donijele duh Mediterana u Semberiju 25.01.2018 10:47 | Lj. A.

Bijeljina - Bijeljina je juče odisala duhom Mediterana, a miris mora stigao je iz Crne Gore. Neuobičajeno toplo vrijeme za ovo doba godine izmamilo je veliki broj građana na ulice, koji su došli da vide defile mažoretkinja "Karavana mimoze" iz Herceg Novog.

Mažoretkinje su, predstavljajući tradicionalni hercegnovski Festival mimoze, prodefilovale centrom grada.

Prethodno je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao prijem za delegaciju opštine Herceg Novi i mažoretkinje.

- Mogu sa zadovoljstvom da istaknem da smo poslije nekoliko godina uspjeli da obnovimo ovu manifestaciju u Bijeljini, koja je dobro poznata lokalnom stanovništvu. Drago mi je što smo nakon posjete više gradova u Srbiji danas i narednih dana u Republici Srpskoj. Poslije Bijeljine posjetićemo Banjaluku, a tokom februara i Trebinje - rekao je predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić.

Prema riječima Mićića, ova posjeta nastavak je višegodišnje saradnje.

- Nama je zadovoljstvo što smo ponovo u Bijeljini ugostili naše drage prijatelje iz Herceg Novog i što možemo  pozvati sve zainteresovane Bijeljince da učestvuju na ovoj manifestaciji. Danas je naš grad u znaku mimoze, karnevala i Boke Kotorske - rekao je Mićić.

Festival mimoze u Herceg Novom, 49. po redu, održaće se od  2. do 28. februara.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica