Maslovarama kod Kotor Varoša: Jata i Kuzmićeva prijavljeni zbog zagađenja

C. M.
Maslovarama kod Kotor Varoša: Jata i Kuzmićeva prijavljeni zbog zagađenja

Kotor Varoš - Protiv preduzeća "Jata" iz Maslovara kod Kotor Varoša i njenog direktora Jasmine Kuzmić (38) policija je podnijela izvještaj tužilaštvu u kojem im se na teret stavlja da su klaoničkim otpadom zagadili izvor sa kojeg su se mještani snabdijevali vodom.

Portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka Marija Markanović je navela da je Kuzmićeva osumnjičena za krivično djelo zagađivanje hrane i vode.

- Policiji je 27. maja ove godine prijavljeno da je deponovana veća količina pilećeg otpada, poslije čega je pokrenuta istraga u saradnji sa inspekcijom i komunalnom policijom u Kotor Varošu, a pod nadzorom tužilaštva - rekla je Markanovićeva.

Kuzmićeva je kazala da nije upoznata sa podnošenjem izvještaja tužilaštvu.

- Ne znam ništa, ništa me ne interesuje - kazala je Kuzmićeva.

U Institutu za javno zdravstvo RS ispitani su uzorci vode koji su pokazali visok nivo bakterija zbog kojih ona nije bezbjedna za upotrebu.

Firma "Jata" bacala je pileći klaonički otpad čime je zagadila vodu za piće, a zbog velikih količina prijetilo je i izbijanje ekološke katastrofe. Mještani su bili šokirani kada su primijetili desetine tona iznutrica, nožica, perja i drugih ostataka od kojih se širio nepodnošljiv smrad.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana