Маријан Ивановски побједник 13. Бланик купа

Срна
Маријан Ивановски побједник 13. Бланик купа

Приједор - Маријан Ивановски из Аеро-клуба /АК/ "Куманово" побједник је овогодишњег "Бланик купа" који је одржан данас на Аеродрому Урије у Приједору.

Ивановски је свеукупни побједник у појединачној конкуренцији, док су побједници у конкуренцији Републике Српске Мирко Милаковић из АК "Приједор", а у конкуренцији Федерација БиХ и БиХ члан АК "Бихаћ" Денис Прошић.


Побједници у екипној конкуренцији на отвореном првенству су чланови АК "Моравци" из Краљева, на првенству Републике Српске чланови АК "Приједор", а на првенству БиХ и Федерације БиХ екипа АК "Бихаћ 1".

Ивановски је на овом такмичењу био побједник и 2016. године.

Директор Купа Милан Марковић рекао је да су на "Бланик купу" учествовала 34 такмичара из 17 клубова из Аустралије, Пољске, Македоније, Србије, Словеније, Хрватске, Црне Горе и БиХ.

"Све је протекло у најбољем реду, вријеме је било добро за летење, а безбједност такмичара максимална", додао је Марковић.

Ријеч је о такмичењу пилота, једином такве врсте у БиХ, у прецизном слијетању на двосједној вишенамјенски опремљеној једрилици "бланик Л-13", која се користи за обуку, тренажу, те спортско и акробатско летење.

Циљ такмичења био је да се једрилицом слети што ближе замишљеној линији, а свако заустављање прије или послије те линије носило је казнене поене.

Организатор 13. "Бланик купа" био је Аеро-клуб "Приједор", а покровитељи предсједник Републике Српске, Министарство породице, омладине и спорта, Министарство управе и локалне самоуправе и град Приједор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана