Марчета: Осудити постављање билборда у Гламочу који је узнемирио Србе

Срна
Марчета: Осудити постављање билборда у Гламочу који је узнемирио Србе

Дрвар - Делегат из реда Срба у Дому народа Парламента ФБиХ Миле Марчета затражио је данас да хрватски представници у власти у ФБиХ и Ливањском кантону осуде постављање на улазу у Гламоч билборда са истакнутом заставом хрватског народа у БиХ, зато што је то узнемирило српско становништво.

“Колико год да поједини припадници хрватског народа покушавају да нађу компромис, екстремно десни Хрвати узнемиравају грађане и стварају немир тамо гдје може да се оствари компромис”, рекао је Марчета Срни.


Марчета је додао да су Срби у Гламочу, којих је 2.500 од укупно 4.200 становника, у тешкој ситуацији и оспорено им је право на језик јер и даље у школама нема српског језика.

“Припадници хрватског народа су већински становници Ливањског кантона, те немају потребу за било какав страх”, рекао је Марчета.

На улазу у Гламоч недавно је постављен билборд на коме преко истакнуте заставе хрватског народа у БиХ пише: “Херцегбосанска жупанија, опћина Гламоч. Добро дошли. Лијепа наша Гламочка долина”.

Начелник општине Гламоч Небојша Радивојша рекао је раније Срни да су становници Гламоча бошњачке и српске националности шокирани тим догађајем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана