Manifestacije povodom Dana opštine Kotor Varoš za sve uzraste

Srna
Manifestacije povodom Dana opštine Kotor Varoš za sve uzraste

Kotor Varoš - Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan najavio je u petak da će povodom 24. aprila, Dana opštine, biti organizovane brojne manifestacije.

Obilježavanje Dana opštine počeće izložbom fotografija i projektom "Dani nauke", te nastavljeno manifestacijom "Uređenja i čišćenja grada" i akcijom sađenja cvijeća.

Sakan je naveo da će tokom aprilskih svečanosti biti organizovani i ulična trka učenika osnovnih škola, muzički koncert, odbojkaški turnir, planinarski pohod i štraparijada, a predviđeno je i tradicionalno druženje osnovaca u bioskopskoj sali pod nazivom "Dječje veče".

- Tradicionalna i čuvena kotorvaroška kotlićijada biće održana 22. aprila na kupalištu Bjeline, a ove godine se očekuje rekordan broj učesnika - rekao je Sakan, koji je i predsjednik Organizacionog odbora obilježavanja Dana opštine.

Na Dan opštine biće položeni vijenci kod spomen-kosturnice boraca NOR-a i spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske, u galerijskom prostoru bioskopske dvorane biće otvorena izložba slika Branka Rusmira, a uveče je planirana svečana akademija.

Sakan je dodao da će ovim manifestacijama prisustvovati brojne delegacije i predstavnici gradova partnera iz okruženja.

- Obavezu da učestvuju u akciji uređenja grada i budu uključeni u obilježavanje Dana opštine imaju radnici opštinske uprave, preduzeća i javnih ustanova, članovi sportskih klubova, organizacija i brojnih udruženja, ali i svi stanovnici Kotor Varoša - napomenuo je Sakan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana