Манифестација Требевић еко-фест ће промовисати туристички потенцијал излетишта

Срна
Манифестација Требевић еко-фест ће промовисати туристички потенцијал излетишта

Сарајево/Источно Сарајево - Манифестација "Требевић еко-фест", у организацији туристичких организација и градова Источно Сарајево и Сарајево, те Удружења "Требеко", која ће промовисати туристички потенцијал овог излетишта, биће одржана од 25. до 27. августа.

Организатори истичу важност развоја туризма и захваљују инвеститорима који улажу у излетиште Требевић.


"Имамо заједнички интерес и слажемо се да је развој туризма важан и за једне и за друге", изјавио је данас градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић на конференцији за новинаре која је одржана на локацији Рекреативног центра Брус на Требевићу.

Вуковић је нагласио да Град Источно Сарајево подржава овакве манифестације, не само на Требевићу, већ на комплетном подручју.

"Требевић је у великој експанзији и због тога поздрављам инвеститоре који улажу у ово излетиште. Очигледно је да имамо заједнички интерес и слажемо се да је развој туризма важан и за једне и за друге", нагласио је Вуковић.

Он је истакао важност сарадње туристичких организација Града Источно Сарајево и Сарајево.

Градоначелник Сарајева Абдулах Скака напоменуо је да су градови Источно Сарајево и Сарајево организатори једног од најзначајнијих догађаја послије Зимске олимпијаде 1984. године, а то је Олимпијада за младе - Ејоф 2019. године.

"Ово је својевсна увертира у тако значајан догађај, јер на овај начин показујемо како два града могу добро сарађивати, посебно када су у питању манифестације оваквог карактера. Ово је догађај који ће показати да смо добри партнери", додао је Скака.

Жељко Антонић, предсједник Удружења грађана "Требеко", које се бави заштитом животне средине, рекао је да ово удружење настоји да приближи здраве навике свим грађанима.

Он је напоменуо да ће у оквиру фестивала наступити музички бендови из Сарајева, Београда и Загреба, те ди-џејеви, а програм ће почињати у 10.00 часова.

Према његовим ријечима, током фестивала, у току дана биће организовани еколошки и спортски садржаји, а ријеч је о разним радионицама, презентацијама, такмичењима.

Директор Туристичке организације Града Источно Сарајево Бранкица Спасојевић истакла је да ће овакав догађај допринијети туристичком развоју планине Требевић и цијелог града.

Директор Туристичке заједнице Кантона Сарајево Нермин Музур рекао је да ће на овај начин бити обогаћена туристичка понуда, а уједно и унапријеђена инфраструктура излетишта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана