Mališanima sa poteškoćama u Foči stigla pomoć

R. Đ.
Mališanima sa poteškoćama u Foči stigla pomoć

Foča - Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović uručio je u petak novčanu pomoć u Foči Udruženju za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama "Tračak nade", koje brine o 62 korisnika sa različitim fizičkim i psihičkim poteškoćama sa područja opština Foča, Čajniče i Ustikolina u FBiH.

Čubrilović je naveo da su se u Narodnoj skupštini i ove godine odlučili da ne organizuju novogodišnji prijem i da sredstva planirana za tu namjenu iskoriste za humanitarne svrhe.

- Mislim da bi društvo trebalo da ukazuje veću pažnju ovom udruženju. Foča je pokazala pažnju prema ovoj kategoriji i  svi bi trebalo da se uključe - rekao je Čubrilović.

Donirana sredstva Udruženje će iskoristiti za kupovinu paketa sa hranom i ličnom higijenom za sve porodice korisnika.

Predsjednik NSRS razgovarao je u Foči i sa načelnikom opštine Foča Radisavom Mašićem o aktuelnoj situaciji u ovoj lokalnoj zajednici i infrastrukturnim projektima čija je realizacija u toku.

Dio novca predviđenog za prijem u Narodnoj skupštini, Čubrilović će donirati i Pravoslavnom vrtiću "Anđelak", a dio Fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, u okviru humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana