Малишани са Косова обилазе туристичке драгуље Семберије

Љ. А.
Малишани са Косова обилазе туристичке драгуље Семберије

Бијељина - У оквиру пројекта “Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске” дјеца из Гораждевца, Пећи и Грачанице бораве у седмодневној посјети Семберији, а њих 44 и пет наставника посјетиће знаменитости Бијељине и обићи градске установе културе, те туристичке центре на подручју града.

Током боравка у Бијељини омогућен им је и бесплатан боравак на базенима Бање “Дворови”.

- Они сваке године долазе у Бијељину и смјештени су у породицама код својих вршњака и то је најљепша ствар јер на тај начин стварају нова пријатељства - навео је градоначелник Бијељине Мићо Мићић и додао да је увјерен да ће малишани из Бијељине понијети најљепше успомене.

Дјеца са Космета у Семберију су дошла пети пут, а једна од оних који су врата свог дома отворили за боравак дјеце са Космета је и Љубица Млађеновић, која је шеф Одсјека  у Одјељењу за друштвене дјелатности.

- Код мене је стигао један дјечак који се дружи са мојом дјецом. Причао нам је о бројним дешавањима којима они свједоче на Косову, али упркос томе они су весела дјеца - рекла је Млађеновићева.

Антонина Павловић из Гораждевца у Бијељину је стигла први пут.

- Овде је прелепо, све ми се свиђа, а највише што смо слободни. Ишли смо на базене, у биоскоп, а видели смо и друге садржаје у граду - рекла је она.

Малишани са Косова одлично се проводе и у другим локалним заједницама у РС, а начелник Вишеграда Младен Ђуревић и наставници са Космета који бораве у тој општини отворили су дјечије игралиште под називом “Пријатељство дјеце Косова и Метохије и Републике Српске” у присуству великог броја малишана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана