Малишани из Фоче у тиму олимпијске шампионке

Срна
Малишани из Фоче у тиму олимпијске шампионке

ФОЧА - Делегације УНИЦЕФ-а, САД и БиХ, са вишеструком параолимпијском шампионком Луси Мејер која промовише дјечја права, посјетили су у петак вртић “Чика Јова Змај” у Фочи, у оквиру којег ради и Центар за рани раст и развој.

Млада Американка болује од церебралне парализе, а пет пута је на Специјалној олимпијади освајала златну медаљу у пливању и као промотор УНИЦЕФ-а инспирација је дјеци широм свијета. Мејерова је у Фочу дошла да би се упознала о програмима рада са дјецом, да би видјела како може пружити подршку. Она је дјеци подијелила наруквице на којима пише “И ја припадам тиму Луси Мејер”.

- Увијек тражим начин како да више помогнем дјеци, а највише ми је стало да им буде омогућено да иду у школу и баве се спортом. Из сопственог искуства знам да им је најважније да се играју заједно, да се друже, без обзира на то да ли је ријеч о дјеци са потешкоћама или без - рекла је Мејерова.

Директор вртића Слађана Владичић казала је да треба правити разлику између кашњења у развоју и потешкоћа.

- Вртић пружа дјеци најбољу стимулацију у говору, изражавању и социјализацији и то су предности заједничког боравка - рекла је Владичићева. (Срна)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана