Malina pravi bratunački brend

K. Ć.
Malina pravi bratunački brend

Bratunac - Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma "Dani maline", koji je okupio 65 izlagača iz čitavog regiona, otvorili su u petak u Bratuncu načelnik ove opštine Nedeljko Mlađenović i holandski ambasador u BiH Jurijan Krak.

Mlađenović je naglasio da će ova opština, zahvaljujući projektima podrške razvoju malinarstva, zaokružiti proces proizvodnje jagodičastog voća.

- Obnovljeni su i prošireni zasadi, obezbijeđena sredstva za projekat izgradnje sistema za navodnjavanje, formiran rasadnik maline i izgrađeno više pogona za zamrzavanje i preradu ovog voća - istakao je Mlađenović konstatujući da je malina postala bratunački brend.

On očekuje da će ove godine u Bratuncu biti proizvedeno oko 4.000 tona maline, a očekuje se prihod od 15 miliona maraka.

- Iz Bratunca se uvijek vratim s pozitivnom energijom, jer ovdje ima mnogo zadovoljnih ljudi koji su postigli rezultate u proizvodnji maline - rekao je ambasador Krak.

Tokom sajma dodijeljene su robne nagrade i plakete najuspješnijim proizvođačima maline, mlijeka i plasteničke proizvodnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana