Малина прави братуначки бренд

К. Ћ.
Малина прави братуначки бренд

Братунац - Међународни сајам пољопривреде, прехрамбене индустрије и туризма "Дани малине", који је окупио 65 излагача из читавог региона, отворили су у петак у Братунцу начелник ове општине Недељко Млађеновић и холандски амбасадор у БиХ Јуријан Крак.

Млађеновић је нагласио да ће ова општина, захваљујући пројектима подршке развоју малинарства, заокружити процес производње јагодичастог воћа.

- Обновљени су и проширени засади, обезбијеђена средства за пројекат изградње система за наводњавање, формиран расадник малине и изграђено више погона за замрзавање и прераду овог воћа - истакао је Млађеновић констатујући да је малина постала братуначки бренд.

Он очекује да ће ове године у Братунцу бити произведено око 4.000 тона малине, а очекује се приход од 15 милиона марака.

- Из Братунца се увијек вратим с позитивном енергијом, јер овдје има много задовољних људи који су постигли резултате у производњи малине - рекао је амбасадор Крак.

Током сајма додијељене су робне награде и плакете најуспјешнијим произвођачима малине, млијека и пластеничке производње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана