Mali roker sa “Čorbom” zapjevao “Amsterdam”

Anita Janković-Rečević
Mali roker sa “Čorbom” zapjevao “Amsterdam”

Banjaluka - Vatreni obožavalac grupe “Riblja čorba” šestogodišnji Boško Miholjčić iz Banjaluke učeći prve riječi naučio je i hitove tog beogradskog benda, a omiljenu pjesmu “Amsterdam” lično mu je otpjevao legendarni Bora Đorđević s kojim je imao priliku da se druži u ponedjeljak uveče, uoči koncerta na tvrđavi Kastel.

Ovaj pomalo sramežljivi dječak na susret sa Borom došao je baš kako i dolikuje velikim fanovima, u majici sa logom i natpisom “Riblje čorbe”. Nestrpljivo čekajući da upozna svog omiljenog pjevača, ovaj veseli mališa ekipi “Glasa Srpske” nabrajao je najdraže pjesme “Riblje čorbe”, a tada se iz prikrajka pojavio Bora pjevušeći poznate stihove “Neko mi je ukrao biciklo, jer ga nisam dobro vez'o lancem”, što je kod Boška izazvalo pregršt emocija.

Na njegovom licu su se u tom momentu pomiješale trema, uzbuđenje i sreća što je na samo korak od svog omiljenog pjevača. Iako je mali roker u početku stidljivo skrivao pogled tražeći sigurnost u krilu majke Marine, Bora, jedna od najvećih muzičkih zvijezda ovih prostora, uz pomoć pametnog telefona brzo je animirao dječaka i zadobio njegovu pažnju.

Boško, koji će od septembra biti đak prvak, s velikim zanimanjem je slušao Boru koji mu je prepričavao dogodovštine o svom psu, a njegova majka Marina Bojanić za to vrijeme nije mogla sakriti uzbuđenje što je njen sin u društvu svog uzora.

- Bora je muzička institucija ovih prostora i veoma sam počastvovana što je pristao da upozna moga sina i tako mu ispuni najveću želju. Srećna sam i uzbuđena jer je Boško njegov veliki fan već četiri godine, kopira ga u svemu i ima na desetine majica sa logom benda - ispričala je Marina.

Dodala je da ovaj šestogodišnjak zna napamet sve pjesme sa albuma “Osmi nervni slom”, “Uzbuna”, “Pokvarena mašta i prljave strasti” i “Mrtva priroda”, te da muziku “Riblje čorbe” najviše voli na sluša sa gramofonskih ploča.

- Dok druga djeca maštaju o raznoraznim igračkama, on na poklon traži muzičke ploče, CD-ove, majice, gitaru, mikrofon. Svako jutro čim otvori oči krene da pjeva, a prije pola godine bio je u fazi kada se svima predstavljao kao Bora - kazala je Marina kroz smijeh. Dodala je da je Boško veoma inteligentno dijete koga interesuje sve što ima veze sa muzikom, brojevima i slovima, pa tako već sada tečno čita i latinicu i ćirilicu.

- Osim “Riblje čorbe”, obožava da sluša balade, ali i sve hitove “Bijelog dugmeta”, “Azre”, Josipe Lisac… Trudim se da mu izgradim zdrav muzički ukus - navela je Marina.

Upoznavanje malog fana Bori je, kako kaže, potvrda da je tokom svoje 40 godina duge karijere radio prave stvari.

- Na naše koncerte dolaze četiri generacije ljudi, a posebno me raduje kada dođu mala deca. To je znak da nisam uzalud radio sve ove godine - rekao je Đorđević.

Iako u sedmoj deceniji života, ističe da radi punom parom i sa jednakim entuzijazmom kao na početku karijere.

- Već sada imamo popunjene termine do sredine novembra, a tokom leta sviraćemo dan za danom. Zbog godina mi teško padaju putovanja i čekanja, ali u svakom nastupu uživam. Kad izađem pred publiku, sav umor nestane jer me masa ponese - u zanosu govori Bora.

Iako će za kratko vrijeme zvanično postati penzioner jer je predao papire za penziju, ističe da mikrofon još dugo ne planira da okači o klin.

- Pevaću dok god budem mogao da stojim i sedim na bini. Publika i muzika su hrana za moju dušu - rekao je Bora.

Opraštajući se sa svojim uzorom, Boško je rekao da je presrećan što ga je upoznao, a njegova mama je istakla da će o ovome zasigurno pričati naredni mjesec, te da će od sada pjesme “Riblje čorbe” još glasnije odjekivati njihovim domom.

Novi album

Bora Đorđević kaže da zajedno sa članovima benda “Riblja čorba” predano radi na snimanju pjesama za jubilarni, 20 studijski album koji nosi naziv “Da tebe nije”.

- Do sada imamo pet pesama, a na albumu bi ukupno trebalo da bude desetak pesama. Radimo polako, a album ćemo objaviti onog momenta kada svim numerama budemo zadovoljni. Svi zahtevaju da to bude do kraja godine, ali videćemo - rekao je Đorđević i dodao da on piše tekstove pjesama, dok u bendu komponuju zajedno ili posebno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana