Мали рокер са “Чорбом” запјевао “Амстердам”

Анита Јанковић-Речевић
Мали рокер са “Чорбом” запјевао “Амстердам”

Бањалука - Ватрени обожавалац групе “Рибља чорба” шестогодишњи Бошко Михољчић из Бањалуке учећи прве ријечи научио је и хитове тог београдског бенда, а омиљену пјесму “Амстердам” лично му је отпјевао легендарни Бора Ђорђевић с којим је имао прилику да се дружи у понедјељак увече, уочи концерта на тврђави Кастел.

Овај помало срамежљиви дјечак на сусрет са Бором дошао је баш како и доликује великим фановима, у мајици са логом и натписом “Рибље чорбе”. Нестрпљиво чекајући да упозна свог омиљеног пјевача, овај весели малиша екипи “Гласа Српске” набрајао је најдраже пјесме “Рибље чорбе”, а тада се из прикрајка појавио Бора пјевушећи познате стихове “Неко ми је украо бицикло, јер га нисам добро вез'о ланцем”, што је код Бошка изазвало прегршт емоција.

На његовом лицу су се у том моменту помијешале трема, узбуђење и срећа што је на само корак од свог омиљеног пјевача. Иако је мали рокер у почетку стидљиво скривао поглед тражећи сигурност у крилу мајке Марине, Бора, једна од највећих музичких звијезда ових простора, уз помоћ паметног телефона брзо је анимирао дјечака и задобио његову пажњу.

Бошко, који ће од септембра бити ђак првак, с великим занимањем је слушао Бору који му је препричавао догодовштине о свом псу, а његова мајка Марина Бојанић за то вријеме није могла сакрити узбуђење што је њен син у друштву свог узора.

- Бора је музичка институција ових простора и веома сам почаствована што је пристао да упозна мога сина и тако му испуни највећу жељу. Срећна сам и узбуђена јер је Бошко његов велики фан већ четири године, копира га у свему и има на десетине мајица са логом бенда - испричала је Марина.

Додала је да овај шестогодишњак зна напамет све пјесме са албума “Осми нервни слом”, “Узбуна”, “Покварена машта и прљаве страсти” и “Мртва природа”, те да музику “Рибље чорбе” највише воли на слуша са грамофонских плоча.

- Док друга дјеца маштају о разноразним играчкама, он на поклон тражи музичке плоче, ЦД-ове, мајице, гитару, микрофон. Свако јутро чим отвори очи крене да пјева, а прије пола године био је у фази када се свима представљао као Бора - казала је Марина кроз смијех. Додала је да је Бошко веома интелигентно дијете кога интересује све што има везе са музиком, бројевима и словима, па тако већ сада течно чита и латиницу и ћирилицу.

- Осим “Рибље чорбе”, обожава да слуша баладе, али и све хитове “Бијелог дугмета”, “Азре”, Јосипе Лисац… Трудим се да му изградим здрав музички укус - навела је Марина.

Упознавање малог фана Бори је, како каже, потврда да је током своје 40 година дуге каријере радио праве ствари.

- На наше концерте долазе четири генерације људи, а посебно ме радује када дођу мала деца. То је знак да нисам узалуд радио све ове године - рекао је Ђорђевић.

Иако у седмој деценији живота, истиче да ради пуном паром и са једнаким ентузијазмом као на почетку каријере.

- Већ сада имамо попуњене термине до средине новембра, а током лета свираћемо дан за даном. Због година ми тешко падају путовања и чекања, али у сваком наступу уживам. Кад изађем пред публику, сав умор нестане јер ме маса понесе - у заносу говори Бора.

Иако ће за кратко вријеме званично постати пензионер јер је предао папире за пензију, истиче да микрофон још дуго не планира да окачи о клин.

- Певаћу док год будем могао да стојим и седим на бини. Публика и музика су храна за моју душу - рекао је Бора.

Опраштајући се са својим узором, Бошко је рекао да је пресрећан што га је упознао, а његова мама је истакла да ће о овоме засигурно причати наредни мјесец, те да ће од сада пјесме “Рибље чорбе” још гласније одјекивати њиховим домом.

Нови албум

Бора Ђорђевић каже да заједно са члановима бенда “Рибља чорба” предано ради на снимању пјесама за јубиларни, 20 студијски албум који носи назив “Да тебе није”.

- До сада имамо пет песама, а на албуму би укупно требало да буде десетак песама. Радимо полако, а албум ћемо објавити оног момента када свим нумерама будемо задовољни. Сви захтевају да то буде до краја године, али видећемо - рекао је Ђорђевић и додао да он пише текстове пјесама, док у бенду компонују заједно или посебно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана