Мали Александар треба нашу помоћ

РТРС
Мали Александар треба нашу помоћ

Једногодишњем Александру Гајићу из Глумине код Зворника дијагностикован је риједак и агресиван тумор између лобање и малог мозга и хитно му је потребно лијечење у Њемачкој за шта је неопходно обезбиједити 391 хиљаду евра.

Да би Александар наставио свој живот потребна је помоћ хуманих људи.

Александар је оперисан у новембру. Тумор је извађен, али на његову жалост и жалост његових родитеља, љекари су рекли да су остале ћелије које могу угрозити и остале виталне органе и да је неопходан одлазак у Њемачку гдје би се обавила протонска зрачења.

- Половином октобра почео је да криви главу у десну страну и ми смо га због тога одвели доктору у Тиршову у Београд гдје су му урадили скенер главе и нашли су му неку сјенку на мозгу. Када је оперисан урађена је анализа гдје је установљено да је врло риједак тумор, врло малиган и да је врло агресиван. Само 47 људи у свијету има тај тумор, каже Жељко Гајић, Александров отац.

Сваког сата Александрово стање се погоршава. У посљедње вријеме често повраћа, слабо спава, а појавили су се и тикови на лицу.

- Ми знамо да предстоји велика битка, велика борба за њега, али новац нажалост чини све данас. Да би он отишао на лијечење потребан нам је тај новац, истиче дјечакова мајка, Александра Дамјановић.

За лијечење у Њемачкој хитно је потребна 391 хиљада евра, новац који незапослена Александра и Жељко који ради на црно, немају.

- Молим све људе добре воље који су доброг срца да помогну нашем дјетету да оно оздрави То је наша највећа жеља. И не желимо ништа друго осим да наше дете оздрави и да поново буде онај стари Александар, дирљиво апелује Александра.

Против опаке и агресивне болести мали Александар се јуначки бори.

У својој највећој борби, борби за живот, није сам, али да би побиједио, потребна је подршка хуманих људи који би својим новчаним прилозима испунили највећу жељу његових родитеља.

А сви који желе да помогну овом храбром  дјечаку могу то да ураде на сљедећи начин:

Број жиро-рачуна 562 - 003 - 81433983 – 77
(уплате из БиХ на име Жељко Гајић)
IBAN BA: 395620038143424761
SWIFT BIC: RAZBBA22
(уплате из иностранства, Жељко Гајић, Глумина бб 75400)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана