Мала рокерка из Бијељине осваја гласом и шармом

Александра Маџар
Мала рокерка из Бијељине осваја гласом и шармом

Бијељина - Савршен глас и предивно лице талентоване дјевојчице из Бијељине Валентине Мец из круга у круг разоружава жири популарног шоуа "Пинкове звездице".

Утиске са досадашњих наступа сумирала је док се спремала да публици и жирију приреди још једну спектакуларну изведбу у седмој рунди која је вечерас на програму.

- До сада је све било савршено, а надам се да ће магија бити настављена - каже Валентина.

Ученица петог разреда ниже Музичке школе "Стеван Стојановић Мокрањац" у којој свира виолину и клавир и осмог разреда Основне школе "Вук Стефановић Караџић" учешће у такмичењу описује невјероватним искуством уз које стоје само суперлативи.

- Била сам на многим фестивалима као што је "Мали композитор" у Бањалуци, али никада се нисам сусрела са тако великим такмичењем. Иако је конкуренција све јача за сада иде све како треба - истиче талентована дјевојчица.

Сцена је за њу магичан простор у којем се пронашла и гдје се осјећа најсигурније.

- Нисам тремарош, више сам паничар, али поприлично сам се опустила.  Кад изађем на сцену, некако сам своја, опустим се, то је моје поље - прича Валентина.

Мада је за кратко вријеме постала препознатљиво лице и даље чврсто стоји на земљи, похађа дупле часове и дружи се са другарима.

- "Пинкове звездице" и успјех ме нису промијенили. Иста сам дјевојчица каква сам била и прије овог шоуа - каже Валентина.

Срећна и узбуђена због тога што је дошла до седме рунде такмичења нове планове кује са наставницом Милком Томић. Заједно бирају пјесме и увјежбавају сценски наступ како би све довели до перфекције. Мала рокерка, како Валентину зову чланови жирија, са лакоћом све идеје претвара у дјела.

- Валентина је јако одговорно, талентовано и стабилно дијете и са њом је задовољство радити. Кроз овај шоу постале смо најбоље другарице - описује у суперлативима своју ученицу Томићева.

За Валентину каже да је понос школе и града.

- Омиљена је међу другарима. Нема дана да се не прича о томе када је снимање, шта ће пјевати. Сви се трудимо да јој олакшамо, јер има много обавеза, а она воли да у свему буде најбоља - испричала је наставница.

Валентина стидљиво прича да је суграђани заустављају на улици и честитају.

- Много ми то значи. Такмичење ми је донијело и много пријатеља. На сваком снимању сам са другим кандидатима, али како се круг сужава, остаје нас све мање. Зближавамо се и постајемо прави другари. На снимању шесте емисије упознала сам Давида Радосављевића из Бањалуке који је јако талентован. - рекла је Валентина поручивши да навија за њега.

Подршка

Док крчи пут ка финалу Валентина Мец на сваком кораку добија подршку.

- Највећа подршка су ми родитељи. Као што би сваки родитељ био поносан на своје дијете, тако су и мама Свјетлана и тата Иан поносни на мене, али то се не може описати ријечима. Њима сам бескрајно захвална - казала је Валентина чији сваки успјех славе родбина, пријатељи и другари из школе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана