Мала Софија оперисана, љекари оптимисти

Срна
Мала Софија оперисана, љекари оптимисти

Требиње - Десетомјесечној Софији Радовановић из Требиња данас је успјешно на клиници у Лозани обављена операција на десном оку и дјевојчица се добро осјећа, потврдила је Срни Софијина тетка Наташа Радовановић.

Према њеним ријечима, љекари су задовољни и оцјењују да је операција тумора на десном оку урађена на вријеме, те да ће Софији бити сачувано и око и вид.


"Љекари су јутрос током прегледа нашли три чворића на оку, након чега су одмах отклонили један, а остала два су жзамрзнулиж", каже Радовановићева и додаје да за сада неће бити потребне хемотерапије, већ ће лијечење бити настављено поступком "замрзавања", како би се чворићи смањили или у потпуности уништили.

Она наводи да је Софија добро поднијела операцију, а да ће лијечење на истој клиници у Лозани у Швајцарској бити настављено 19. фебруара.

"Хвала свим драгим људима што су уз нас у овако тешким моментима. Ми се надамо да ће све бити добро и да ће наша Софија добити ову битку", навела је Радовановићева.

Софија је раније имала интервенцију на лијевом оку, али је упркос томе у потпуности остала без вида на том оку.

Протеклих дана у Требињу је организован велики број хуманитарних акција чији су организатори били локални предузетници, угоститељи, фризери, бројни грађани, школе...

За почетак Софијиног лијечења на клиници у Лозани Фонд здравственог осигурања Републике Српске и Фонд солидарности уплатили су у укупном износу 60.000 швајцарских франака.

Акција прикупљања средстава се и даље наставља.

Сви људи добре воље новац могу уплатити и на рачун бр: 567-4415000-118321 Сбербанка, Радовановић Вукица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана