Majstori u Gradišci na gradilištu poslije šest godina

Milan Vujić
Majstori u Gradišci na gradilištu poslije šest godina

Gradiška - Ugovor o završetku izgradnje sportske dvorane “Servicijum” u Gradišci, vrijedan 5,5 miliona KM, potpisali su u petak načelnik opštine Zoran Adžić i direktor laktaške firme “Niskogradnja” Ljubo Ćubić, a time će se, poslije šest godina zastoja na ovom projektu, majstori vratiti na gradilište.

Od ukupne vrijednosti investicije, 3,5 miliona KM obezbijedila je opština, a dva miliona KM je grant Vlade RS.

Promjenom vlasti 2012. godine zaustavljena je gradnja tog objekta, projektovanog u skladu sa evropskim i svjetskim standardima, a čitav slučaj završio je na sudu.

Načelnik Gradiške Zoran Adžić istakao je da je sa zadovoljstvom potpisao ugovor o završetku sportske dvorane, koja je neophodna ne samo toj lokalnoj zajednici, nego i regionu.

- Sve ovo radimo najviše zbog mladih ljudi i sportista. Nažalost, iz nama nerazumljivih razloga gradnja dvorane je zaustavljena i nepotrebno je izgubljeno više od pet godina - rekao je Adžić.

Odbornici Skupštine opštine Gradiška prošle godine usvojili su prijedlog sudskog poravnanja između opštine, sportsko-poslovnog centra “Servicijum” i laktaškog preduzeća “Niskogradnja”, čime su stvoreni uslovi za nastavak gradnje sportske dvorane.

- Morali smo da izađemo iz svih sudskih sporova i uspjeli da refinansiramo kreditne obaveze i obezbijedimo sredstva - naglasio je Adžić.

On je naveo da izvođač radova može da nastavi sa opremanjem sportske dvorane, a rok za završetak posla je 12 mjeseci. Adžić je istakao da očekuje da posao bude obavljen i prije roka kako bi dvorana što prije bila na raspolaganju građanima i sportistima Gradiške.

Direktor “Niskogradnje” Laktaši Ljubo Ćubić istakao je da će već u ponedjeljak biti formirano radilište za nastavak sportske dvorane.

- Prvi poslovi su fasadni, elektro i mašinski radovi, pa onda postavljanje keramike - rekao je Ćubić.

Uloženo 4,5 miliona KM

Do sada je u izgradnju dvorane, površine 5.000 kvadrata, uloženo 4,5 miliona KM. Gradiški klubovi, košarkaški, rukometni, odbojkaški i drugi, za sada utakmice najviših RS i BiH rangova igraju u Kozarskoj Dubici, Aleksandrovcu i Srpcu ili u školskim dvoranama i privatnim balonima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana