Ljubivoje Ršumović počasni građanin

S. Ta.
Ljubivoje Ršumović počasni građanin

Prijedor - Titula počasnog građanina Prijedora ove godine biće dodijeljena pjesniku Ljubivoju Ršumoviću, odlučili su juče jednoglasno odbornici prijedorske Skupštine.

U obrazloženju odluke navedeno je da je Ršumović književnik koji se pokazao kao veliki prijatelj Prijedora, dao veliki doprinos promovisanju "Književnih susreta" na Kozari i uopšte pozitivnom predstavljanju Prijedora.

Nagrada grada, uz novčani dio od 1.500 KM, biće dodijeljena dvojici Prijedorčana, mladom policajcu Slađanu Dačiću za human i hrabar gest spasavanja mladića iz rijeke Sane prvog dana ove godine, i protojereju-stavroforu Ranku Maletiću za poseban doprinos u stvaranju međureligijske saradnje, tolerancije i trajnog i iskrenog suživota na području Prijedora. Plaketa grada, kao najviše priznanje grada, ove godine pripala je prijedorskom privrednom društvu "Javor".

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković uvjeren je da je i ove godine napravljen pravi izbor i da će nagrade otići u prave ruke na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 16. maja, Dana grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana