Љубивоје Ршумовић почасни грађанин

С. Та.
Љубивоје Ршумовић почасни грађанин

Приједор - Титула почасног грађанина Приједора ове године биће додијељена пјеснику Љубивоју Ршумовићу, одлучили су јуче једногласно одборници приједорске Скупштине.

У образложењу одлуке наведено је да је Ршумовић књижевник који се показао као велики пријатељ Приједора, дао велики допринос промовисању "Књижевних сусрета" на Козари и уопште позитивном представљању Приједора.

Награда града, уз новчани дио од 1.500 КМ, биће додијељена двојици Приједорчана, младом полицајцу Слађану Дачићу за хуман и храбар гест спасавања младића из ријеке Сане првог дана ове године, и протојереју-ставрофору Ранку Малетићу за посебан допринос у стварању међурелигијске сарадње, толеранције и трајног и искреног суживота на подручју Приједора. Плакета града, као највише признање града, ове године припала је приједорском привредном друштву "Јавор".

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић увјерен је да је и ове године направљен прави избор и да ће награде отићи у праве руке на свечаној академији поводом обиљежавања 16. маја, Дана града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана