Љубитељи писане ријечи помажу поплављеној србачкој библиотеци

Д. Ј.
Љубитељи писане ријечи помажу поплављеној србачкој библиотеци

Србац - Начелник Српца Драго Ћирић донираће 50 књига Народној библиотеци која је поплављена прије десетак дана, а помоћ је најавио и српски дјечији писац Роберт Такарич, који ће прикупити књиге за дјецу.

Директор библиотеке Драгана Ђукић рекла је да је презадовољна што велики број читалаца из Српца донира књиге из своје приватне библиотеке како би помогли да буде санирана причињена штета.

- Почетком септембра организоваћемо акцију "Једна књига - једно дијете" како би се ђаци укључили у обнову дјечијег одјељења наше библиотеке - рекла је Ђукићева.

Библиотека је поплављена 19. јула када је из стана на спрату изнад ње процурила вода и потопила 499 књига. До поплаве је дошло јер су у стану, чији је власник Бранислав Мијановић, подстанари оставили укључену веш-машину на којој се откинуло цријево и поплавило комплетан стан. Мијановић је издао стан младићима, који су се у вријеме поплаве расхлађивали у базену. Вода се слила кроз вентилационе отворе у библиотеку и потопила један од магацина са књигама. Ђукићева је рекла да је са власником стана извршено поравнање и да је штета дјелимично санирана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана