Љубиње - мали град са великим људима

Срна
Љубиње - мали град са великим људима

Љубиње - Светом архијерејском литургијом у храму Рођења Исуса Христа и свечаном литијом улицом града, коју је предводио Његово преосвештенство владика захумско херцеговачки и приморски Григорије, данас је у Љубињу прослављена крсна слава храма и општине - празник Рођења Пресвете Богородице.

Обраћајући се великом броју вјерника који су се окупили да достојанствено и с радошћу прославе велики празник, владика Григорије је поручио да је Љубиње мали град са великим, честитим и поштеним људима.


"То је веома важно у данашњем вијеку и свијету када смо свакодневно изложени струјањима зла и глупости. Као да нас бомбардују не ракете и бомбе него ружне ријечи и ружна дјела", рекао је владика Григорије и додао да је српски народ у највећој опасности од лошег и ружног васпитања.

Владика Григорије је поручио да је најважнија наша вјера и љубав у Бога и да је то основни стуб, основна струна, мелодија и тема.

"Када дође тешки тренутак човјек мора имати ту основну тему и стуб за који може да се ухвати и зато је толико важна вјера у Бога. Пролазе државе, партије, царства, империје, а Бог и Божија вјера никада не пролазе", рекао је Григорије.

Он је подсјетио на велике људе поријеклом из Љубиња, који су били најумнији и најобразованији у свом времену, истичући да је ово херцеговачко мјесто у коме има простора да се гаји култура и образовање и да се сачува оно што је у другим крајевима много теже сачувати - образ и душа.

Начелник општине Љубиње Дарко Крунић истакао је да се и упркос временским непогодама, који су претходних мјесеци задесиле ову општину, ради на реализацији планираних пројеката.

Неке од њих су, како је навео, наводњавање Љубињског поља, асфалтирање насеља Виногради, ЛЕД расвјета у граду и други значајни послови битни за развој ове локалне заједнице.

"Надам се да ће Љубиње уз помоћ Владе Републикие Српске постати једно велико градилиште", нагласио је Крунић.

Обиљежавању крсне славе општине и храма присуствовали су представници политичког и јавног живота Херцеговине.

У оквиру обиљежавања рођења Пресвете Богородице, већ трећу годину заредом одржан је и мини Сајам гастрономско туристичке понуде Љубиња.

У вечерњим часовима, поводом славе општине, биће организована улична трка "Љубиње 2017".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана