Ljubinje: Vinogradi - najveća mjesna zajednica sa najviše problema

RTRS
Ljubinje: Vinogradi - najveća mjesna zajednica sa najviše problema

Ljubinje - Infrastrukturna ulganja u opštini Ljubinje u ovoj godini biće finansirna iz kreditnog zaduženja -350.000 maraka biće investirano u naselje Vinogradi, najveću Mjesnu zajednicu u ovoj opštini.

Međutim, to je dovoljno tek za dio radova, jer u ovom naselju nemaju ni kanalizaciju, ni asfalt, ni saobraćajnu signalizaciju.

Najveća mjesna zajednica i najviše problema - oko stotinak domaćinstava u centru grada živi bez kanalizacije, bez asfalta, trotara. Iako su uz magistarlni put, nema ni saobraćajne signazlizacije, što je posebno veliki problem za 80 školaraca iz ovog naselja.

"Ne znaš je li gore kad je kiša ili suša, bude ovdje voda kao jezero, ribe se mogu gajiti, a pješke se tada ne moće proći", kaže mještanin Siniša Bukvić.

Projekat za izgardnju kompletne infrastrukture vrijedan je oko 1,2 miliona maraka. U budžetu nema toliko novca, pa će iz kreditnog zaduženja, od oko 600.000 maraka, u ovoj godini pola uložiti za prvu fazu radova u Vinogradima.

Darko Krunić, načelnik opštine Ljubinje, kaže da će se tim novcem riješiti kanalizacija i ivičnjaci, ali i da je još mnogo problema i Vingradima prioritet.

Za probleme, kažu mještani, prethodne lokalne vlasti u poslednjih dvadeset godina nisu imale sluha. Sadašnja vlast, je tvrde, prva koja je nešto preduzela.

"Ovih 350.000 maraka je malo novca da se sve uradi. Apelujem na republičke institucije, predsjednika itd, da pomognu, jer valjda i naša djeca zaslužuju da žive normalnim uslovima u 21. vijeku", ističe predsjednica Mjesne zajednice Vinogradi Slađana Đogić.

Iz lokane uprave poručuju da će dodatna sredstva, kojima bi finansirali asfaltiranje ulica, tražiti kroz projekte i donacije. Velike nade polažu u najavljenu gradnju solarne elektrane, jer bi iz pripadajućih nakanada finansirali preostale radove u Vinogradima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana