Ljubinje - Načelnik Opštine Ljubinje Darko Krunić, i njegov zamjenik isključeni su iz DNS-a.

 Ljubinje - Načelnik Opštine Ljubinje Darko Krunić, i njegov zamjenik isključeni su iz DNS-a. 18.01.2018 22:19 | RTRS

Odluku je donijelo Predsjedništvo stranke, na zahtjev Opštinskog odbora. Zbog neusaglašenosti, Ljubinje nema stabilnu skupštinsku većinu.

Isključenju su prethodila višemjesečna neusaglašenost načelnika opštine i dojučerašnjih kolega. Krunić je rekao da poštuje odluku, i da ne razmišlja o pristupanju drugim strankama. Ipak...


- Nisam od onih tipova da tražim drugo uhljebljenje i trčim za strankama. Mislim da ću raditi na na tome da otvorimo lokalnu priču, ističe Krunić.

Sa kojim političkim ciljevima, za sada nije poznato. Za Krunića, iz lokalnog DNS-a, tvrde da nije poštovao stranačku disciplinu i hijerarhiju.

- Nažalost, načelnik i njegov zamjenik su vukli neku svoju politiku, koja je bila samo njima jasna, a  od onih koji su ih izabrali, okrenuli su glave, kaže Risto Mićić, potpredsjednik SO Ljubinje, predsjednik OO DNS.

- Oni govore da smo se mi odmetnuli. Bivše kolege pokušavaju da blokiraju skupštinu, tri puta su napuštali sjednice, navodi Krunić.

Za odluke u lokalnoj skupštini, većina glasova usklađuje se prema potrebi.

Propalo je i usvajanje budžeta, za koji je Ministarstvo finansija dalo zeleno svjetlo.

- Prijedlog nije izglasan, nije bio nijedan amandman, to sam osjetio kao direktan udar na mene, dodaje Krunić.

Mićić tvrdi da male stranke ucjenjuju prilikom glasanja i naglašava da neće dozvoliti potpunu blokadu.

Za narednu sjednicu zakazan je opoziv predsjednice lokalne skupštine.

Još nije izvjesno koji će blok imati osam glasova.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica