Ljekovita voda Banje Kulaši ponovo mami

B. R.
Ljekovita voda Banje Kulaši ponovo mami

Prnjavor - "Banja Kulaši", poznata po svojoj ljekovitoj termomineralnoj vodi, biće na usluzi ne samo pacijentima, već i zdravstvu i turizmu Republike Srpske uopšte.

Istaknuto je to u subotu na otvaranju obnovljenog banjsko-turističkog centra kod Prnjavora, koji je vrata za posjetioce otvorio poslije 13 mjeseci rekonstrukcije.

- Očekujem da će banja dati rezultate, ne samo zbog toga što će ovdje raditi 45 radnika, već i zato što će se u budućnosti razvijati - rekla je predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović.

"Banja Kulaši" raspolaže sa 104 kreveta, a vlasnik banje  Dubravko Zemun najavio je nova ulaganja u drugoj fazi uređenja kompleksa koji se prostire na 12 hektara.

Direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Darko Tomaš najavio je da će ovog ljeta biti omogućeno korišćenje vode iz Kulaša za osiguranike Fonda.

Upotreba termomineralne vode "Banje Kulaši", čija je temperatura 27 stepeni Celzijusa, dala je ranijih godina značajne rezultate u liječenju psorijaze i drugih kožnih bolesti, ali i bolesti bubrega, mokraćnih puteva, reumatizma i drugih oboljenja.

U Evropi postoje samo tri ovakve banje, a u svijetu sedam.

                                                                              

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana