Љековита вода Бањe Кулаши поново мами

Б. Р.
Љековита вода Бањe Кулаши поново мами

Прњавор - "Бања Кулаши", позната по својој љековитој термоминералној води, биће на услузи не само пацијентима, већ и здравству и туризму Републике Српске уопште.

Истакнуто је то у суботу на отварању обновљеног бањско-туристичког центра код Прњавора, који је врата за посјетиоце отворио послије 13 мјесеци реконструкције.

- Очекујем да ће бања дати резултате, не само због тога што ће овдје радити 45 радника, већ и зато што ће се у будућности развијати - рекла је предсједник Владе РС Жељка Цвијановић.

"Бања Кулаши" располаже са 104 кревета, а власник бање  Дубравко Земун најавио је нова улагања у другој фази уређења комплекса који се простире на 12 хектара.

Директор Фонда здравственог осигурања Дарко Томаш најавио је да ће овог љета бити омогућено коришћење воде из Кулаша за осигуранике Фонда.

Употреба термоминералне воде "Бање Кулаши", чија је температура 27 степени Целзијуса, дала је ранијих година значајне резултате у лијечењу псоријазе и других кожних болести, али и болести бубрега, мокраћних путева, реуматизма и других обољења.

У Европи постоје само три овакве бање, а у свијету седам.

                                                                              

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана