Ljekari iz Zagreba nada za ozdravljenje Ognjena Dragojevića

A. J. R.
Ljekari iz Zagreba nada za ozdravljenje Ognjena Dragojevića

Laktaši - Roditelji Ognjena Dragojevića (24) iz Laktaša, koji se već 11 godina nalazi u stanju budne kome, dobili su nadu u sinovo ozdravljenje zahvaljujući ljekarima iz Zagreba koji su uz pomoć robotike mladiću uspjeli stvoriti mišićnu masu što je prvi korak ka buđenju njegove svijesti.

Ognjen je na liječenju u Zagrebu proveo tri mjeseca, a terapija je, kako kaže, njegov otac Ljubinko Dragojević već dala prve rezultate. Novac za terapije odobrio je Fond zdravstvenog osiguranja RS, a vlasnik klinike u Zagrebu  Ognjenu je poklonio još jednu dodatnu terapiju.

- Ognjen je od 1. aprila do 1. jula svakodnevno bio na terapijama gdje su mu ljekari uz pomoć robota stimulisali pokrete. Iako je njegova svijest i dalje na istom nivou, on sada ima divan pogled i dobio je značajnu mišićnu masu što je osnov za dalji napredak. S obzorom na to da je veoma  mršav ništa se nije moglo raditi dok se mišićna masa nije pokrenula - rekao je Dragojević. Najveća prepreka u terapiji bila je epilepsija koju je Ognjen dobio nakon saobraćajke. Od ljekara u Zagrebu dobio je novu terapiju za epilepsiju, kaže njegov otac i ističe da stanje znatno napreduje.

Dodao je da za dva mjeseca ponovo putuju u Zagreb na kontrolu, a na novu terapiju sa robotikom trebalo bi u aprilu 2019.

Svi koji žele da pomognu da se ovaj mladić probudi iz stanja u kojem se nalazi i stane na noge mogu uplatiti novac na žiro račun u NLB Razvojnoj banci, broj: 5620998111233032 na ime Ljubinko Dragojević, broj telefona 065/376-468.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana