Љекар из Требиња поцијепао диплому

Р. Ми.
Љекар из Требиња поцијепао диплому

Требиње - Доктор Службе хитне медицинске помоћи у Требињу Саша Борјан поцијепао је јуче пред бројним новинарима своју диплому љекара због, како је навео, политичког реваншизма који према њему спроводи градска власт и руководство Дома здравља, захваљујући чијој одлуци ће од 3. јануара радити у сектору за немедицинско особље и више неће бити љекар у овој служби.

Борјан, који је и одборник ПДП-а у Скупштини града, истакао је да га је одлука о “избацивању са радног мјеста у премјештању у немедицински сектор” затекла на радном столу, наводећи да сматра да је ријеч о класичном политичком обрачуну са неистомишљеницима, јер има храбрости да јавности саопшти све оно што грађани мисле, али из различитих разлога не говоре јавно.

Директор Дома здравља Васо Мијановић, реагујући на његове тврдње рекао је да је Борјан требало да буде његов најближи сарадник, али да је прије разговора са менаџментом позвао новинаре. Он је истакао да би Борјан у мају дошао у ситуацију да се бори за своје радно мјесто, јер се тада са специјализације за ургентну медицину враћа један љекар, због чега је покушао да нађе најбоље рјешење.

- Нема ту никаквог реваншизма. То јесте немедицински сектор, али само зато што тај запослени нема директан контакт са пацијентима. Међутим, та служба је јако битна за функционисање Дома здравља - нагласио је Мијановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана