Laktaši prošlu godinu završili sa suficitom

M. L.
Laktaši prošlu godinu završili sa suficitom

Laktaši - Odbornici Skupštine opštine Laktaši na jučerašnjoj sjednici usvojili su izvještaj o izvršenju buyeta opštine za prošlu godinu u kojoj je ostvaren suficit od 947.000 maraka.

Načelnik opštine Laktaši Miroslav Koyoman istakao je da bez obzira na ostvareni suficit neće biti novih kapitalnih ulaganja.

- Sa suficitom moramo pokriti deficit iz prethodnih godina, ali sam zadovoljan zato što smo podigli fiskalnu odgovornost i nadam se da ćemo u takvom ritmu nastaviti i tekuću godinu - istakao je Koyoman.

Skupština je jednoglasno usvojila i informaciju o radu Pravobranilaštva RS, kao i informaciju o sudskim sporovima u kojima je učestvovala opština Laktaši.

Odbornici su razmatrali i poslovanje komunalnih preduzeća, godišnje izvještaje javnih ustanova i ostalih buyetskih korisnika opštine.

- Svi izvještaji su usvojeni jednoglasno i to je za svaku pohvalu. To govori da odbornici podržavaju rad i rukovodstvo naših buyetskih korisnika - rekla je predsjednik Skupštine Snježana Radetić. Dodala je da je jedna od tačaka dnevnog reda bila i gradnja kružnog toka koji bi doprinio smanjenju gužve u samom centru Laktaša.

Tokom sjednice su razmatrane i odluke o usvajanju Plana kapitalnih ulaganja i investiranja za period 2015-2020. godine, kao i prijedlog rješenja o imenovanju vršioca dužnosti člana Upravnog odbora Sportske dvorane Laktaši.                                                                                     

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana