Лакташи: Сузе текле уз одломке романа Томе Марића Крв на црвеном

М. Л.
Лакташи: Сузе текле уз одломке романа Томе Марића Крв на црвеном

Лакташи - Промоција романа "Крв на црвеном" (Лијевче поље и све око њега, друго Косово) аутора Томе Марића окупила је у галерији Центра за културу и образовање Лакташи велики број љубитеља писане ријечи, из чијих очију су потресне судбине измамиле сузе.

Књига је премијерно представљена на сајму у Београду, а ово је била прва промоција у Српској. У препуној галерији многи нису крили сузе, док су слушали приче о страдањима у Лијевчу пољу и Поткозарју за вријеме Другог свјетског рата. Глумац Горан Јокић био је потресен стравичним догађајима и трагичном судбином једне љубави, коју је прекинуо рат. Читао је одломке са пуно емоција.

Марић је признао да му није било лако да пише, али да му је драго што је потресне приче о страдању успио претворити у књигу, чијем је стварању посветио велики дио живота.

- Ово није ни историја, ни у покушају научна оцјена једног доба, већ романсирана прича о људима и њиховим ћудима, бурном времену кад је падао снијег, а свако показао свој траг... Људи су и причали и писали - поручио је Марић.

О књизи су говорили и рецензент Златко Келечевић, издавачи Ненад Новаковић и Срђан Иванковић, а промоцији је присуствовао и министар Петар Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана