Laktaši: Podsticajnim mjerama do razvoja i zapošljavanja

A. J.
Laktaši: Podsticajnim mjerama do razvoja i zapošljavanja

Laktaši - Savjet za privredu i zapošljavanje opštine Laktaši razmatrao je analizu metalskog i prehrambenog sektora koji su prepoznati kao dvije najvažnije privredne grane sa izvoznim potencijalom i najavio niz podsticajnih i drugih mjera za podršku preduzećima.

- Ove analize su veoma značajne zbog doniranja novčanih sredstava. Želim da kreiramo registar preduzeća sa područja Laktaša kako bismo svima mogli prezentovati potencijal koji imamo - rekao je načelnik opštine Laktaši i predsjedavajući Savjeta za privredu i zapošljavanje Miroslav Kodžoman.

On je istakao da je u toku sprovođenje ankete o broju registrovanih voćara.

- Na taj način imaćemo preciznije podatke o strukturi i kvalitetu zasada. Za sada su identifikovana 63 voćara. Ozbiljno radimo na brendiranju njihovih proizvoda i očekujemo da se do kraja godine u našim marketima nađu proizvodi sa logotipom "Sava garden" - kaže Kodžoman.

Predsjednik Privredne komore regije Banjaluka Goran Račić rekao je da privrednici koji zaposle određeni broj radnika treba da dobiju podsticaj i budu oslobođeni plaćanja doprinosa ili da im taj novac bude refundiran.

Savjet za privredu i zapošljavanje nastoji da obezbijedi povoljno poslovno okruženje i omogući preduzećima uslove za razvoj i zapošljavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana