Kuće za 15 bošnjačkih povratnika

R. Đ.
Kuće za 15 bošnjačkih povratnika

Foča - Predstavnici Ministarstva za izbjegla i raseljena lica RS, načelnik opštine Foča Radisav Mašić i bošnjački povratnici potpisali su juče ugovore za izgradnju 15 kuća, čija je vrijednost više od 600.000 maraka.

Krov nad glavom u fočanskoj mjesnoj zajednici Kuta, poslije više od dvije decenije seljakanja, dobiće i Ermina Kukavica sa troje djece.

- Muž mi je poginuo, a svekar nestao. Nema gdje nisam živjela, od Makedonije, Švedske, Njemačke, pa se vratila u Sarajevo i tako od kuće do kuće. Neka sam više dočekala i ovo da imam svoj krov nad glavom, da se vratim na svoje - kazala je Ermina.

Munever Kurtović je zadovoljan što će dočekati da njegov otac Ramiz, za kojeg je potpisao ugovor, konačno prespava u novom domu.

- Otac je teško bolestan i mnogo će mu značiti što će dobiti svoj dom, koji je toliko željno čekao - rekao je Kurtović.

Kuće po sistemu "ključ u ruke" trebalo bi da budu završene za devedeset dana. Posao je povjeren lokalnom preduzeću "Konstruktor". Predstavnik Ministarstva za izbjegla i raseljena lica RS za opštinu Foča Ranko Vladičić je rekao da je Foča jedna od devet opština u Srpskoj koje su ušle u Regionalni program stambenog zbrinjavanja izbjeglih i raseljenih.

- Svoj dio obaveza, a to je infrastruktura, opština je već obavila. Mi ćemo biti na usluzi i dalje i izvođaču radova i korisnicima, koji će za sve aktivnosti ili eventualne probleme kontaktirati sa nama - rekao je načelnik opštine Foča Radisav Mašić.

U okviru istog programa u Foči će u narednom periodu uslijediti izgradnja 20 kuća za Srbe povratnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana