Куће за 15 бошњачких повратника

Р. Ђ.
Куће за 15 бошњачких повратника

Фоча - Представници Министарства за избјегла и расељена лица РС, начелник општине Фоча Радисав Машић и бошњачки повратници потписали су јуче уговоре за изградњу 15 кућа, чија је вриједност више од 600.000 марака.

Кров над главом у фочанској мјесној заједници Кута, послије више од двије деценије сељакања, добиће и Ермина Кукавица са троје дјеце.

- Муж ми је погинуо, а свекар нестао. Нема гдје нисам живјела, од Македоније, Шведске, Њемачке, па се вратила у Сарајево и тако од куће до куће. Нека сам више дочекала и ово да имам свој кров над главом, да се вратим на своје - казала је Ермина.

Муневер Куртовић је задовољан што ће дочекати да његов отац Рамиз, за којег је потписао уговор, коначно преспава у новом дому.

- Отац је тешко болестан и много ће му значити што ће добити свој дом, који је толико жељно чекао - рекао је Куртовић.

Куће по систему "кључ у руке" требало би да буду завршене за деведесет дана. Посао је повјерен локалном предузећу "Конструктор". Представник Министарства за избјегла и расељена лица РС за општину Фоча Ранко Владичић је рекао да је Фоча једна од девет општина у Српској које су ушле у Регионални програм стамбеног збрињавања избјеглих и расељених.

- Свој дио обавеза, а то је инфраструктура, општина је већ обавила. Ми ћемо бити на услузи и даље и извођачу радова и корисницима, који ће за све активности или евентуалне проблеме контактирати са нама - рекао је начелник општине Фоча Радисав Машић.

У оквиру истог програма у Фочи ће у наредном периоду услиједити изградња 20 кућа за Србе повратнике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана