Krštene prve rogatičke trojke: Trostruka radost obasjala crkvu

S. M.
Krštene prve rogatičke trojke: Trostruka radost obasjala crkvu

Rogatica - Teodor, Anastasija i Mia Žižović proslavili su drugi rođendan, a ovaj dan ostaće u najljepšem sjećanju njihovim najmilijima jer su mališani juče primili i svetu tajnu krštenja.

Riječ je o prvim rogatičkim trojkama koje su na svijet došle nakon Otadžbinskog rata, a roditelji Jovana i Darko, kumovi i cijela porodica juče nisu skidali osmijeh sa lica.

Ovaj sveti čin u hramu Svete trojice, u prisustvu kuma Slađana Sorka i njegovih kćerki Marije i Darije, te brojne rodbine i prijatelja, obavili su sveštenici Novica Ćebić i Predrag Masal. Ponosni roditelji su se prisjetili 14. oktobra 2016. godine i velikog praznika Pokrova presvete Bogorodice kada ih je obasjala trostruka sreća.

- Ne zna se ko je bio srećniji, mi ili naši roditelji. Poslije osam godina čekanja svi smo dobili ono što smo željeli, nasljednike. Hvala Bogu, djeca su zdrava i čila, napredaju - priča srećni otac Darko i dodaje je da su on i njegova supruga zahvalni svima koji su im pritekli u pomoć.

- Moji roditelji su nam velika podrška u odgajanju djece. Hvala mnogo i drugima koji nam na bilo koji način pomažu. Posebnu zahvalnost dugujemo kumu Slađanu, kojeg je naš Teodor danas posebno oznojio - kazao je smješkajući se.

Sveštenik i starješina crkve u Rogatici Predrag Masal rekao je da se ovog puta u hramu čula prekrasna simfonija od plača trojki Žižovića.

- Daće Bog da ovakve “svirke” u našem hramu bude još više i još češće - rekao je Masal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana