Крос на Равној Романији Ендуроманија окупио више од 100 такмичара

Срна
Крос на Равној Романији Ендуроманија окупио више од 100 такмичара

Соколац - Више од 100 такмичара возило је данас на Равној Романији пролог вожњу која ће одредити стартна времена за сутрашњу трку са природним препрекама на стази дугачкој 45 километара.

Предсједник Ендуро клуба "Романија" Бране Ђурђић рекао је новинарима да је до јуторс пријављено 110 такмичара, али да је било и накнадних пријава за учешће на овом кросу.


Ђурђић је рекао да су учешће на овим ендуро кросу узели такмичари из седам земаља и изразио наду да ће све проћи у најбољем реду, без повреда и проблема.

Сутрашња главна трка, према ријечима организатора, почиње од базе трке на Равној Романији на стази са природним препрекама дугачкој 45 километара, према селу Хоточина, Новаковој пећини, потом преко неколико планинских точила, поред врела и потока.

Ђурђић је увјерен да "Едуроманија 2017" представља зачетак развоја овог спорта, не само на Сокоцу, него и у цијелој земљи, с обзиром да је ово нов спорт на овом простору.

Он је истакао да је "Ендуроманија 2017" први крос ове врсте у Републици Српској, да је уврштен у календар Спортског Ауто-мото савеза Републике Српске, да се бодује за првенство БиХ и да је добио међународни карактер.

Ендуро мото крос на Равној Романији отворио је замјеник градоначелника града Источно Сарајево Данко Вучетић.

"Данас се налазимо на овој прелијепој планини која је јединствена по много чему, а ево од данас ће бити јединствена и по овом ендуро мото такмичењу које је за сада јединствено и на простору БиХ", рекао је Вучетић.

Организатор "Ендуроманије 2017" је Ендуро клуб "Романија" Соколац, а покровитељи град Источно Сарајево, општина Соколац и Туристичка организација Источно Сарајево, Туристичка организације општине Соколац и више спонзора.

Овај клуб на Сокоцу је основан 2014. године и данас има око 50 чланова. Њихов основни циљ је, како кажу , да што више младих уђе у свијет мото спорта и љубитеља природе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана