Kriza u Domu zdravlja u Vlasenici se nastavlja: Na čekanju osam radnika

M. L.
Kriza u Domu zdravlja u Vlasenici se nastavlja: Na čekanju osam radnika

Vlasenica - Uprava vlaseničkog Doma zdravlja poslala je na čekanje osam zaposlenih, među kojima su i rukovodioci sindikata radnika ove zdravstvene ustanove.

Predsjednica Sindikata radnika Doma zdravlja Vladanka Vlačić kaže da su im posljednji dan u prošloj godini uručena rješenja prema kojima "ostaju kod kuće" idućih mjesec dana, a plata će im biti umanjena za 50 odsto.

- Nikakvo objašnjenje od direktorice nismo dobili, samo nam je po pravnici poslala rješenja. Ovo je na neki način i direktan udar na rad sindikat Doma zdravlja, jer nije po zakonu smjela da na čekanje pošalje i mene i mog zamjenika - rekla je Vlačićeva.

Ona je dodala da im je u proteklom periodu isplaćeno svega 30 odsto plate za jun prošle godine.

Zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi, njih 72, strahuju da će ovo postati praksa u idućem periodu, ali i da će mnogi ostati bez posla, zbog najavljene sistematizacije radnih mjesta i viška radnika.

Direktorica vlaseničkog Doma zdravlja Jagoda Petrović juče nije odgovarala na naše pozive.

Zaposleni u Domu zdravlja u Vlasenici dva puta su krajem prošle godine organizovali štrajk tražeći zarađene plate, doprinose i naknade za prevoz, a mnogi su i tužili ovu zdravstvenu ustanovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana