Кривајчани најспремнији у каравану “Село весело”

С. Т.
Кривајчани најспремнији у каравану “Село весело”

Приједор - Екипа села Криваја побједник је финалне манифестације “Село весело 2018” која је у недјељу увече одржана у Горњој Ламовитој код Приједора.

Такмичари Криваје били су успјешнији у надметању у спортским играма и квизу знања од екипа из села Расаваца, Доњих Гареваца и Горње Ламовите.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић рекао је да је караван “Село весело” постао препознатљива манифестација, не само на подручју локалне заједнице, већ и шире регије.

- Град Приједор је и ове године подржао ову манифестацију, али наставићемо и убудуће, јер видимо да су грађани жељни оваквих окупљања која у основи доприносе очувању традиције овог краја - рекао је Ђаковић.

Александар Алексић из побједничке екипе Криваје истакао је  да им је најважније било дружење, а атмосфера је и овај пут, као и у ранијим сусретима, била навијачка, јер народ воли да гледа традиционална спортска такмичења и забавне игре.

Организатор манифестације “Село весело” Саша Гороња подсјетио је да се у овој сезони такмичило шеснаест села, а да су у овом финалу учествовале четири екипе - побједници са претходна четири међусеоска такмичења.

- Наш културно-забавни караван обишао је многа села и на свој начин донио живот у она мјеста у којима иначе нема неких дешавања - рекао је Гороња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана