Kredit završava kapitalne projekte u Bijeljini

Lj. A.
Kredit završava kapitalne projekte u Bijeljini

Bijeljina - Ova godina u Bijeljini biće u znaku završetka velikih projekata za šta će biti izdvojeno pet miliona maraka.

Riječ je o novom kreditnom zaduženju, za koje je Gradska uprava dobila saglasnost gradske Skupštine u decembru, a u toku je tenderska procedura.

- Najviše novca odnosno 1,8 miliona KM biće uloženo u gradnju kanalizacione mreže, odnosno za uređenje trotoara i ulica u onim dijelovima grada gdje se obavljaju radovi. Za sanaciju puteva namijenjeno je 900.000 KM, a isto toliko novca će biti izdvojeno za završetak radova u Industrijskoj zoni 2 - istakao je načelnik Odjeljenja za finansije Bijeljina Slavko Bašić.

On je dodao da će dio novca biti usmjeren za "Toplanu" i "Gradsko groblje".

- U cilju zaštite Semberije od poplava planirano je 500.000 KM za eksproprijaciju zemljišta. Za završetak škole i vrtića u naselju Ledinci, gdje je potrebno urediti dio zgrade i uvesti grijanje, biće izdvojeno 900.000 KM - dodao je Bašić.

Prema njegovim riječima, gradska uprava planirala je i novac za realizaciju dva projekta na gradskom stadionu.

- Planiramo da postavimo reflektore i vještačku travu, te da uredimo pristupni put iz naselja Galac kako bi stadion imao izlaz na dvije strane - rekao je Bašić.

Prema njegovim riječima, u ovoj godini biće napravljena i treća traka kod Tržnog centra "Tom" kako bi konačno došao kraj saobraćajnom kolapsu u ovoj veoma frekventnoj ulici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana