Кредит завршава капиталне пројекте у Бијељини

Љ. А.
Кредит завршава капиталне пројекте у Бијељини

Бијељина - Ова година у Бијељини биће у знаку завршетка великих пројеката за шта ће бити издвојено пет милиона марака.

Ријеч је о новом кредитном задужењу, за које је Градска управа добила сагласност градске Скупштине у децембру, а у току је тендерска процедура.

- Највише новца односно 1,8 милиона КМ биће уложено у градњу канализационе мреже, односно за уређење тротоара и улица у оним дијеловима града гдје се обављају радови. За санацију путева намијењено је 900.000 КМ, а исто толико новца ће бити издвојено за завршетак радова у Индустријској зони 2 - истакао је начелник Одјељења за финансије Бијељина Славко Башић.

Он је додао да ће дио новца бити усмјерен за "Топлану" и "Градско гробље".

- У циљу заштите Семберије од поплава планирано је 500.000 КМ за експропријацију земљишта. За завршетак школе и вртића у насељу Лединци, гдје је потребно уредити дио зграде и увести гријање, биће издвојено 900.000 КМ - додао је Башић.

Према његовим ријечима, градска управа планирала је и новац за реализацију два пројекта на градском стадиону.

- Планирамо да поставимо рефлекторе и вјештачку траву, те да уредимо приступни пут из насеља Галац како би стадион имао излаз на двије стране - рекао је Башић.

Према његовим ријечима, у овој години биће направљена и трећа трака код Тржног центра "Том" како би коначно дошао крај саобраћајном колапсу у овој веома фреквентној улици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана