Kreće trka za gradnju bolnice

D. S.
Kreće trka za gradnju bolnice

Banjaluka - Tender za izgradnju nove moderne Bolnice “Sveti apostol Luka” u Doboju, druge po veličini u Srpskoj, trebalo bi da bude raspisan danas, a radovi bi trebalo da počnu najkasnije u prvoj polovini septembra.

Poručeno je to juče sa konferencije za novinare na kojoj je predstavljen idejni projekat za izgradnju, opremanje i uređenje prostora oko nove dobojske bolnice.

Prema riječima ministra zdravlja i socijalne zaštite RS Dragana Bogdanića, međunarodni tender trajaće 45 dana.

- Nova bolnica, za koju će iz budžeta RS biti obezbijeđeno oko 80 miliona KM, raspolagaće medicinskim specijalističkim službama, kao svaka moderna bolnica. Planirano je da novi objekat bolnice na površini od 28.000 metara kvadratnih bude izgrađen za tri godine - kazao je Bogdanić i dodao da će Ministarstvo zdravlja u svom budžetu u narednih desetak godina planirati sredstva koja će biti plaćana za novu bolnicu u Doboju.

Bogdanić je istakao da je lokalna zajednica izrazila spremnost da bolnicu oslobodi plaćanja obaveza za potrebne dozvole.

Direktor dobojske Bolnice “Sveti apostol Luka” Milorad Živković istakao je da je stara bolnica u Doboju izgrađena 1952. godine te da je bilo velikih problema u održavanju.

- Novu bolnicu ne dobija samo dobojska regija, već i šire jer u ovoj zdravstvenoj ustanovi psihijatrijski pacijenti ne dolaze samo iz Doboja, već i iz Brčkog, Bijeljine i Zvornika jer oni nemaju takve ustanove - kazao je Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana