Крај године нови рок за реконструкцију породилишта у Дервенти

Срна
Крај године нови рок за реконструкцију породилишта у Дервенти

Дервента - Министар здравља и социјалне заштите РС Драган Богданић рекао је јуче да ће ресорно министарство новим рјешењем омогућити Дому здравља у Дервенти да до краја године заврше реконструкцију породилишта.

- Због јавних набавки нису били у могућности да испоштују раније рокове. Омогућићемо им да започету реконструкцију и испуњавање услова заврше до краја године. Њихова жеља је да остане породилиште у Дервенти - рекао је Богданић. Он каже да су већ упућени на специјализацију љекари из области гинекологије и анестезије, да би био задовољен минимум услова дефинисаних правилником о постојању породилишта.

- Породиље ће имати једнако добре услове као у другим породилиштима - нагласио је Богданић који се састао са начелником Дервенте Милорадом Симићем, те директорима Дома здравља и Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју “Будућност” Мирком Шараном и Владаном Поповићем. 

Шаран је рекао да су тражили додатни рок за испуњавање услова у складу са правилником о отварању породилишта.

- Урадили смо добар дио посла. Послали смо на специјализацију љекаре и уредили дио простора. У току је процес јавне набавке који се односи на опрему - навео је Шаран.
Симић је истакао да је општина издвојила 150.000 КМ за опремање породилишта.

Богданић је јуче посјетио и Добој, гдје је испратио 34 дјеце из ове локалне заједнице на љетовање у Бечиће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана