Козарска Дубица: Положено цвијеће у помен на 224 страдала борца

Срна
Козарска Дубица: Положено цвијеће у помен на 224 страдала борца

Козарска Дубица - Представници општине Козарска Дубица и општинске Борачке организације поводом обиљежавања Дана Републике Српске - 9. јануара положили су данас цвијеће и запалили свијеће у Спомен-соби погинулим борцима Војске Републике Српске, у помен на 224 борца из те општине који су у темеље Републике уградили своје животе.

Цвијеће су положили начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић, предсједник Скупштине општине Драган Јаћимовић и замјеник начелника општине Миле Злојутро, а у име Општинске борачке организације, предсједник Драгољуб Ћибић, представник Полицијске станице Козарска Дубица Зоран Пекић и начелник Одјељења за општу управу и друштвене дјелатности Душан Дрљић.


"Овдје у Спомен-соби видим своје школске колеге, пријатеље, познанике који су у темеље Републике Српске уградили свој живот и ми их никако и никада не смијемо заборавити, њих и њихове породице", рекао је начелник Рељић.

Честитајући грађанима Козарске Дубице и Републике Српске Дан Републике, Рељић је позвао Дубичане да вечерас у 21.00 час дођу на концерт Дејана Петровића и оркестра "Биг бенд" како би заједно и достојанствено прославили Дан Републике Српске.

Ћибић је нагласио да се Дан Републике, 9. јануар, обиљежава данас и да ће бити обиљежаван и убудуће. "То не смије бити заборављено ни на који начин зато што борци и борачка популација то носе са собом", рекао је Ћибић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана