Которварошанин пјешачио 27 часова и пребацио магичну бројку од 100 километара

М. Л.
Которварошанин пјешачио 27 часова и пребацио магичну бројку од 100 километара

Котор Варош - Заљубљеник у природу Бранислав Тепић из Котор Вароша постао је њен истински херој, савладавши надљудским напорима врлети Озрена и послије 101 километра и 27 часова пјешачења стигао на циљ.

Члан планинарске секције “Љута греда” тиме се уписао међу бесмртне планинаре који су на Озренском планинарском маратону прешли магичну границу од 100 километара.

Километри на исцрпљујућем путу нестајали су под Тепићевим ногама, али како се ближио циљ ноге су постајале оловне. Жуљеви су сваки метар чинили још дужим.

- На стази је било 16 контролних тачака. Највећи изазов и најтежи дио пута био је од 15. до 16. тачке. Посебно тешко је било због жуљева, али нисам одустао - прича Тепић. Невјероватна жеља, упорност и карактер борца ипак су побиједили.

- Сав свијет је био мој када сам стигао на циљ. Дуго сањани сан коначно је остварен. На циљу сам осјетио велико олакшање, задовољство, духовни мир и спокој - каже Тепић.

Походу који ће му остати урезан у сјећању и којим ће се поносити док је жив припремао је дуже вријеме.

- Велику захвалност дугујем тренеру Кости Вучановићу, који ме је одлично припремио и свих 27 часова, колико је трајао поход, био уз мене. Без њега бих тешко стигао до циља - истиче Тепић и наглашава да су за његов успјех посебно заслужни супруга и син, којима је и посветио златну медаљу с Озрена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана