Kotor Varoš: Raspisan konkurs za stipendije

Srna
Kotor Varoš: Raspisan konkurs za stipendije

Kotor Varoš - Opština Kotor Varoš raspisala je konkurs za stipendije učenika i studenata za koje je iz opštinskog budžeta ove godine izdvojeno 70.000 KM.

Prijave se mogu podnijeti do 27. februara, a rang-listu će utvrditi komisija, na osnovu kriterijuma u odluci o stipendiranju studenata sa područja opštine Kotor Varoš u 2019. godini.

Mjesečni iznos stipendije od 100 KM za studente prvog ciklusa koji imaju prosjek ocjena manji od osam, kao i za sve studente sa privatnih visokoškolskih ustanova biće isplaćen za šest mjeseci, a za završne godine studija za pet mjeseci.

Stipendije u istom iznosu za studente javnih visokoškolskih ustanova druge ili viših godina sa prosjekom ocjena od osam do devet biće isplaćen za sedam mjeseci, a za za studente javnih visokoškolskih ustanova druge ili viših godina studija sa prosjekom ocjena devet i većim biće isplaćen za osam mjeseci.

Stipendije za studente prve godine, učenike dobitnike Vukove diplome i učenike generacije, isplaćivaće se za sedam mjeseci u iznosu od 100 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana