Kotor Varoš: Produžen vijek privremene kase

D. K.
Kotor Varoš: Produžen vijek privremene kase

Kotor Varoš - Skupština opštine Kotor Varoš usvojila je juče na posebnoj sjednici jednoglasno odluku o privremenom finansiranju za april čime je izbjegnut potpuni kolaps ove lokalne zajednice.

Za privremeno finansiranje predviđeno je 350.000 KM, što je za 80.000 manje u odnosu na isti period prošle godine s tim da budžetski korisnici ne mogu počinjati kapitalna ulaganja i nove aktivnosti dok ne bude usvojen budžet za 2015. godinu. Odluka o smanjenju iznosa za privremeno finansiranje najviše ide na štetu pojedinih potrošača i građana, koji su uskraćeni za socijalna davanja.

Odbornici su usvojili i odluku o učešću opštine u projektu "Jačanje poljoprivredne proizvodnje kroz aktivnosti stvaranja lanca vrijednosti u proizvodnji malina u opštini Kotor Varoš".

Na prijedlog odbornika SDS-a i PDP-a usvojen je zaključak kojim se zadužuje predstavnik kapitala opštine u Skupštini akcionara Komunalnog preduzeća "Bobas" da od Nadzornog odbora te firme traži odgađanje vanredne sjednice skupštine akcionara zakazane za 15. april.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana