Котор Варош: Пилећи отпад завршио у изворима воде за пиће

Срна
Котор Варош: Пилећи отпад завршио у изворима воде за пиће

Котор Варош - Знатан дио пилећег отпада који је фирма за прераду пилећег меса "Јата" из Котор Вароша депоновала на локалитету Храстова коса, са лијеве стране магистралног пута Бањалука - Добој, завршио је у изворима воде за пиће, и тренутно је угрожено више од 40 домаћинстава у Мјесној заједници /МЗ/ Масловаре.

Полицијском истрагом утврђено је да је фирма "Јата" на овом локалитету депоновала огромне количине кокошјег перја, изнутрица и ножица.

Чим су открили шта се дешава мјештани МЗ Масловаре затворили су резервоаре са водом, и сада се сналазе како умију.

Мјештане највише забрињавају неприступачан терен и могући проблеми приликом санације терена, као и то што вода из извора неће моћи да се пије у скорије вријеме.

По пријави грађана са подручја МЗ Масловаре јуче је поступила Комунална полиција, која је извршила увиђај, а опсежном акцијом Комуналне полиције и надлежних служби Полицијске станице Котор Варош настављен је комунално-полицијски надзор у средишту правног лица које је депоновало клаонички отпад на овом локалитету.

"Служба Комуналне полиције предузела је мјере и радње прописане одредбама Закона и одлуци о комуналном реду општине Котор Варош. Издат је прекршајни налог за прекршај и писано рјешење о обавези чишћења и одвоза затечене количине клаоничког отпада", рекао је Срни координатор службе за инспекцијске послове и комуналну полицију општине Котор Варош Миленко Ђурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана