Котор Варош: Отпуштени ватрогасац задужен да води набавку

М. Ми.
Котор Варош: Отпуштени ватрогасац задужен да води набавку

Котор Варош - Ватрогасно друштво Котор Варош објавило је јавни позив за набавку и уградњу пумпе која му је неопходна за гашење пожара, а као контакт особа којој се могу обратити заинтересовани понуђачи наведен је ватрогасац Петко Божичковић који је још прије пола године добио отказ.

Понуђачи могу да достављају понуде до 23. фебруара, али не и да контактирају са Божичковићем јер он од августа прошле године не ради у Ватрогасном друштву, гдје је добио отказ заједно са колегама Радојком Кеверовићем и Љубом Поповићем.

Божичковић каже да навођење његовог имена у обавјештењу о јавној набавци на најсликовитији начин описује у каквом се стању налази Ватрогасно друштво.

- То је најбољи доказ способности и рада човјека који је на челу Ватрогасног друштва. Свега смо се нагледали и наслушали од када је почео да прогони моју двојицу колега и мене, а ово је шлаг на торти. Шта рећи о старјешини који не зна да у Ватрогасном друштву већ пола године не ради човјек којем је лично потписао отказ? Да није жалосно, слатко бих се насмијао - истакао је Божичковић.

Старјешина Ватрогасног друштва Недељко Сакан кривицу за несвакидашњи пропуст приписује општини Котор Варош.

- Нисам ја крив за то. Јавни позив је умјесто нас расписала општина. Они нам помажу у том послу јер ми немамо администрацију. То уопште није битно јер је јавни позив поништен - казао је Сакан.

Он је против тројице ватрогасаца најприје покренуо дисциплински поступак тврдећи да су имали пропусте у раду и да га је један од њих физички напао, иако је полиција поднијела пријаву против Сакана због напада на тог ватрогасца. Потом им је дао отказе јер нису пристали да их пребаци у димњачаре с обзиром на то да нису квалификовани за тај посао. Отпуштени ватрогасци су потом поднијели тужбу против Ватрогасног друштва.

Проблеми између Сакана и тројице ватрогасаца услиједили су након што су они против њега поднијели пријаву полицији због малверзација и крчмљења имовине Ватрогасног друштва на основу које је потом против Сакана поднесен извјештај тужилаштву о почињеном кривичном дјелу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана