Kotor Varoš: Održana Gastro manifestacija

Srna
Kotor Varoš: Održana Gastro manifestacija

Kotor Varoš - U Kotor Varošu je održana Gastro manifestacija i prezentacija ručnih radova, koja je okupila 12 izlagača u takmičarskom dijelu.

Sinoćnja manifestacija postala je prava turistička i privredna atrakcija u gradu na obalama Vrbanje, a održava se već osam godina.


Prema ocjeni žirija, najljepše uređen štand na Gastro prezentaciji imala je Islamska vjerska zajednica, najraznovrsniju ponudu Rimokatolički župni ured, dok je Pravoslavna crkvena opština Kotor Varoš imala najoriginalniju etno trpezu.

Pekara "Obeliks" imala je najraznovrsniju pekarsku ponudu i najljepše uređen štand iz oblasti ugostiteljstva, dok je prvo mjesto u kategoriji lovački i ribolovački kotlić pripalo kotorvaroškom Sportsko-ribolovnom društvu.

Načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović uručio je priznanja i nagrade najuspješnijim ekipama i naglasio da je sa na ovaj način najbolje promovišu turistički potencijali opštine.

"Brojni posjetioci su mogli da uživaju u tradicionalnim jelima kotorvaroškog kraja, ali i da kupe ručne radove i proizvode od aronije, koja polako postaje prepoznatljiv brend našeg grada", istakao je Vučanović.

On je dodao da ono što je autohtono iz Kotor Varoša treba podržati i zajedno sa drugim lokalnim zajednicama uvezati u jedinstvenu turističku ponudu, jer sve više turista iz Evrope dolazi u Republiku Srpsku.

Brojne posjetioce, koji su uživali u tradicionalnim jelima kotorvaroškog kraja, u muzičkom dijelu programa zabavljao je ansambl "Zlatne strune".

"Gastro manifestacija" održana je u okviru "Kotorvaroškog kulturnog ljeta", koje su organizovali Centar za kulturu, sport i informisanje i opština Kotor Varoš, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana