Kotor Varoš: Izvorna SDS i radikali ulaze u trku za načelnika

V. K.
Kotor Varoš: Izvorna SDS i radikali ulaze u trku za načelnika

Kotor Varoš - Trka za načelnika Kotor Varoša dobiće i trećeg učesnika nakon što su Izvorna SDS i SRS odlučili da se udruže u koaliciju i ponude biračima kandidata za prvog čovjeka opštine.

Novi savez formiran je nakon što su kotorvaroški radikali kolektivno napustili SRS RS nezadovoljni probosanskom politikom koju vodi vrh stranke sa Milankom Mihajlicom na čelu i pristupili SRS-u čiji je lider Dragan Đurđević.

Predsjednik banjalučkog Regionalnog odbora Izvorne SDS Slavko Đukić potvrdio je da je na sjednici Opštinskog odbora u Kotor Varošu odlučeno da na izbore idu sa radikalima.

- Izvorna SDS i SRS izlaze na izbore sa zajedničkom odborničkom listom, a uskoro ćemo to ozvaničiti i potpisivanjem koalicionog sporazuma. Predložićemo kandidata za načelnika kojeg će vjerovatno podržati i druge partije u Kotor Varošu - kazao je Đukić i dodao da još nije odlučeno ko će biti kandidat.

Za sada je poznato da je Zdenko Sakan iz PDP-a kandidat Saveza za promjene za načelnika Kotor Varoša, dok drugi blok, koji čine SNSD, DNS i SP, još nije postigao dogovor, jer sve tri stranke žele da ponude svog čovjeka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana